În 1929 s-a deschis în pădurea Dumbrava prima Grădină Zoologică din România de către Uzina Electrică Sibiu la iniţiativa inginerului Szekely căruia i-a venit ideea după ce a găsit nişte vulpi pe când efectua lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu.
După înfiinţare, Grădinii Zoologice i-au fost donate mai multe animale şi păsări, cum ar fi o pisică sălbatică, o lupoaică donată de Obert von Spiess din partea Regelui, un lup donat de Asociaţia “Şoimii”, un vultur, un cerb carpatin donat de vânătorii din Talmacel, mistreţi etc. În 1930 a fost donat primul urs.
De menţionat stejarul de la intrarea în grădină, bătrân de peste 600 de ani.
Grădina Zoologică Sibiu se întinde pe o suprafaţă de peste 15 hectare.
În 2006 a fost construit un amplasament pentru jaguar de 800 mp şi s-a reabilitat barajul lacului de agrement.
Lacul numărul 2 din incinta Grădinii a fost reamenajat în 2007 şi decolmatat în primăvara lui 2008, iar în mijlocul său a fost amenajată o insulă de 350 de mp.
Tot în anul 2007 au fost extinse şi spaţiile destinate urşilor şi jaguarilor, iar în anii următori au fost extinse spaţiile lupilor albi, leilor, tigrilor, mistreţilor dar şi a erbivoarelor.
Grădina adăposteşte 207 animale şi păsări din 52 de specii: maimuţe, urşi, lupi albi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguar, pume, mistreţi, lame, cerbi carpatini, cerbi lopătari, căprioare, bivoli albi, ponei, piton reticulat, crocodil, fazani, papagali, păuni, porumbei.

Copii 0 - 3 ani 0 LEI
Copii peste 3 ani, elevi, studenţi, pensionari 2 LEI
Adulti 3 LEI
 

Calea Dumbrăvii Nr 142, Sibiu
Tel./Fax:. +4 0269/252996
E-Mail: zoo@sibiu.ro
Web: http://zoo.sibiu.ro

UNDE SE AFLĂ:

FOTOGRAFII:

SCRIE UN COMENTARIU:

Comentarii

NigerrWiste @ 11/09/2017, 7:48
Сайт для заработка http://zarabotok--doma.ru

Бинарные опционы https://goo.gl/8CEB5C

Стать партнером https://goo.gl/RqnkoX

Видео заработка https://www.youtube.com/watch?v=6gOf9zXufDY

<a >Бинарные Опционы</a>