Piaţa Mare 16
Casa Weidner-Reussner-Czekelius
sec. XV-XVIII (1582, 1652); transf. sec. XX
Casa se numeşte Weidner Reusner Czekelius, după numele proprietarilor. În gang se afla un ancadrament din piatră sculptată din 1582, care îl reprezintă pe Johann Reusner II.
Portalul principal reia motivul întâlnit la casa Haller, dar central are amplasat blazonul primarului Johann Reussner jun. Blazonul este însoţit de data 1652 şi de monograma EN (Elias Nicolai). Portalul în sine este mai vechi cu cel puţin o sută de ani. În gangul porţii mai există un cadru de uşă din piatră sculptată. În centrul antablamentului este plasat un ecuson de forma unui scut lăţit cu vârful rotunjit, încărcat cu cifrul CW (Czirves - Servatius - Weidner jun.) însoţit de anul 1582.
Partea din dreapta, unde se află portalul, a aparţinut familiei Weidner, apoi senatorului Johann Reussner junior, corpul D ajungând apoi, în ultimul sfert al sec. XV, în proprietatea familiei Czekelius. Actuala casă, care în 1875 era constituită din două clădiri cu numere diferite, este compusă din şapte corpuri. Construcţia a suferit modificări esenţiale în sec. XX, parterul fiind transformat într-un şir de magazine.

Mai multe detalii legate de aceasta cladire gasiti AICI

UNDE SE AFLĂ:

ALBUM FOTO:

SCRIE UN COMENTARIU:

Comentarii

Stefi @ 16/12/2017, 18:13
E dezastru. Masa nu era curățată, mâncarea nu era proaspătă . După ce am plecat la toți ne-o fost rău și una a și vomitat . Nu va recomand restaurantul .