Piaţa Mare 5
sf. sec. XV-înc. sec. XVI, cca. 1783, sec. XX
Flancând Palatul Brukenthal în partea dreaptă, Casa Albastră a fost transformată de baronul Lambert von Morringer într-o clădire aparţinând Barocului târziu (sec. XVIII). Fundaţia clădirii datează din secolul al XV-lea.
Corpul din spate al clădirii găzduise între 1768-1783 spectacole de teatru. În 1769 s-a practicat o deschidere spre Uliţa Balului (str. Xenopol). Denumirea de “Casa albastră a oraşului” datează din anul 1819. Între 1858-1862 a fost sediul Societăţii de Ştiinţe Naturale.
La mijlocul sec. XIX aici au funcționat magazinul de confecții ‘La ducele de Reichstadt’ și Academia de Drept (între 1858-1862). Vechea stemă a Sibiului este pictată pe faţadă.
În prezent adăposteşte sectoare de activitate ale Muzeului Brukenthal, Laboratorul zonal de restaurare, Sector administrativ, contabil, financiar).
Zidăria corpului principal la parter este din cărămidă având şi o grosime considerabilă:120 cm.
În Casa Albastră se află Galeria de Artă Românească (intrarea la etajul al II-lea al Palatului Brukenthal), o modernă sală multimedia pentru conferinţe şi expoziţii şi laboratoarele de restaurare.

Mai multe detalii legate de aceasta cladire gasiti AICI

UNDE SE AFLĂ:

ALBUM FOTO:

SCRIE UN COMENTARIU: